radio button mapa button pieed button
logo nagłówek
cz-b pomniejsz powiększ szukaj bip wiązowna bip wiązowna
=
logo mniejsze
logo wiązowna

Infolinia urzędu:
22 512 58 00

e-mail:
urzad@wiazowna.pl

Miesiąc „na pełnym gazie” GKTS Wiązowna

Miesiąc „na pełnym gazie” GKTS Wiązowna

Przed zawodnikami GKTS Wiązowna decydujące mecze w 1 lidze mężczyzn, turnieje oraz Półfinał Pucharu Polski. Już w ten weekend (16-17 marca) drużyna 1 ligi mężczyzn jedzie na dwa mecze do Rumii i Lęborka, skąd będzie chciała przywieźć chociaż jeden remis, a może coś więcej.

23 marca w Zamościu rozegramy Półfinał Drużynowego Pucharu Polski z najlepszymi drużynami z województw: lubelskiego, podlaskiego i warmińsko-mazurskiego. Zapowiada się, że turniej będzie na bardzo wysokim poziomie. Wystąpi w nim czołowa drużyna Superligi Lotto z Białegostoku oraz gospodarz PWSZ Zamość – obecnie na pierwszym miejscu w 1 lidze (grupa południowa).

Następnego dnia – w niedzielę 24 marca o godz. 16.00 – we własnej hali zagramy mecz 1 ligi mężczyzn z drużyną z Płocka, na który serdecznie zapraszamy wszystkich kibiców.  31 marca rozegrany zostanie w Wiązownie turniej „Grand Prix Wiązowny 2019”, na który otrzymaliśmy dotację z Ministerstwa Sportu i Turystyki.

 

6 kwietnia o godz. 16.00 we własnej hali rozegramy najważniejszy mecz w kończącym się sezonie, który może zadecydować o utrzymani się naszej drużyny w elitarnych rozgrywkach 1 ligi mężczyzn. Zmierzymy się z drużyną ENERGA KTS Toruń. W składzie drużyny gości wystąpi Tomasz Kotowski, ćwierćfinalista Młodzieżowych Mistrzostw Europy z 2019 r. oraz aktualny Mistrz Polski w deblu.

Serdecznie zapraszamy na mecze ligowe i turnieje we własnej hali, trzymajcie za nas kciuki. Więcej informacji na stronie: https://ligi.pzts.pl/druzyna/6/33/360/gkts-wiazowna/

Sponsorem drużyny 1 ligi mężczyzn GKTS Wiązowna jest firma DAKOMA i marka COCCINE, a fundatorem pizzy losowanej podczas meczy i turniejów jest Włoskie Bistro Trentadue z Wiązowny.

Info z: tukontakt@wiazowna.pl
Kamil Sitek

Data opublikowania strony: 15/03/2019